Äntligen har vi lyckats köpa och rosta detta fantastiska kaffe igen, precis som förra gången, utlovas en arombild och karaktär som inte liknar något annat kaffe.
Denna lilla mikrolott – som är en smakmässig fullträff – kommer från familjen Velez på gården Finca La Ricaurte i regionen Huila. Den 150 hektar stora gården fungerar som en skyddsbarriär för omgärdande skog och vattenkällor (där över 50 hektar är naturlig regnskog). På gården – som ligger på 1700–2000 meters höjd – odlar de främst variteten Caturra, som de gör små underverk med.
Kaffet på denna mikrolott har plockats för hand, skalats från sitt fruktkött, fermenterats i ståltankar i 92 timmar ihop med koldioxid och därefter torkats i tre veckor i sitt eget socker. Resultatet är ett komplext, örtigt och smakrikt kaffe med en snygg elegans. Här finner vi smaker som rabarber, mynta, gul frukt, solmogen persika och apelsinskal.